Cliëntervaring: Marjet Blankvoort

Mijn doel was het weer kunnen lopen van een halve marathon zonder rugpijn. En… dat doel is bereikt!

Marjet Blankvoort, 48 jaar, had vaak last van haar onderrug. “Zeker na het hardlopen, wat ik erg graag doe, kreeg ik de dag daarna vaak rugpijn. Ook op het werk heb ik op een gegeven moment zelfs veel taken moeten overlaten aan mijn collega’s, omdat dit mij niet meer lukte door mijn rugklachten.”

“Een vriendin liep al bij Fysius en adviseerde mij om ook naar Fysius te gaan. Bij mijn eigen fysiotherapeut kwam ik destijds niet verder, mijn klachten bleven terugkomen. Dat Fysius deskundig en gespecialiseerd is op het gebied van rugklachten, gaf mij hoop.  

Mijn Rugexpert Jeroen legde tijdens de intake goed uit hoe mijn behandelplan eruit zou zien en waarom hij voor de betreffende strategie ben behandelmethoden koos. Samen hebben wij mijn behandeldoel vastgesteld: het lopen van een halve marathon. En… dat doel is bereikt! Daar ben ik ontzettend trots op.

“Mijn doel was het weer kunnen lopen van een halve marathon zonder rugpijn. En… dat doel is bereikt! Daar ben ik ontzettend trots op.”

Bij Fysius kijken ze echt naar de oorzaak van mijn rugklachten. Zo hebben wij met name mijn diepliggende bekkenbandspieren getraind om deze sterker te maken. Met het alleen oplossen van mijn klachten, zoals dat eerder bij mijn fysiotherapeut werd gedaan, verhelp je het daadwerkelijke probleem niet. Door mijn diepliggende bekkenbandspieren te trainen, is mijn rug sterker geworden en kunnen mijn spieren meer opvangen.

Van Jeroen kreeg ik ook specifieke oefeningen voor op het werk. Tijdens mijn werk in de bloemenzaak til en buk ik veel. Zo moet ik bijvoorbeeld elke ochtend de tuinplanten buiten zetten en zware karren met planten naar buiten rijden en over een drempel tillen. Jeroen heeft mij veel laten oefenen met het juist uitvoeren van deze bewegingen. 

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben over Fysius! Ik word altijd prettig ontvangen, je kunt koffie pakken en ik word deskundig geholpen. Ook vind ik het erg fijn dat de afspraken kort en efficiënt zijn.

“Fysius pakt echt de oorzaak van je rugklachten aan.”

Er zijn heel veel mensen die ik ken die last hebben van hun rug. Die heb ik ook allemaal doorgestuurd naar Fysius! Zij gaan namelijk naar de fysio en blijven dan met het probleem zitten. Het gaat dan een half jaar of een jaar misschien goed, maar daarna komen de rugklachten veelal weer terug. 
Ik vertel dan tegen hen dat Fysius het anders aanpakt. Fysius komt echt tot de kern: waarom krijg je last van je rug? Het aanpakken van de oorzaak in plaats van je klachten is een enorm pluspunt van Fysius. Ga vooral zo door!”

Wilt u ook geholpen worden aan uw klachten?

Onze Rugexperts staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op om te horen of wij u kunnen helpen. Bel gratis 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

< Ga terug naar alle cliëntervaringen