Cliëntervaring: Marcel Rensen

Ik kon nauwelijks 10 meter lopen vanwege mijn rugklachten. Dat de behandelingen van Fysius effectief zijn, merk ik elke dag weer!

Cliënt Marcel Rensen kon wegens zijn rugklachten nog geen 10 meter lopen. Toen tijdens zijn vakantie de rugklachten ook nog eens de hoofdrol speelde, besloot hij actie te ondernemen. 
Om een operatie te voorkomen, koos Marcel ervoor om samen met Fysius te werken aan het herstel van zijn rugklachten. En met resultaat: hij stapt weer vol vertrouwen op de racefiets. “Had ik dit maar veel eerder geweten!”

“Na onze vakantie in Italië waar mijn herniaklachten de hoofdrol speelde, drong mijn vriendin aan op actie. Ik heb een MRI-scan laten maken en de resultaten met de neuroloog besproken. Het was een duidelijke operatie-indicatie. Daar sta je dan, afvragend welke opties er nog zijn?

Allereerst probeerde ik na het gesprek bij de neuroloog een regulier behandeltraject te starten bij een andere fysiotherapeut. Hier werden mijn herniaklachten echter alleen nog maar erger. Op een gegeven moment kon ik nog geen 10 meter meer lopen! Het was een erg rare gewaarwording dat je bijna niets meer kunt. Ik had echt het gevoel dat ik helemaal ‘klem’ zat.

Mijn vriendin is OK-assistente en was erg positief over Fysius. Ik heb toen een afspraak gemaakt bij Fysius om de mogelijkheden te bespreken. Samen met mijn Rugexpert besloot ik om er alles aan te doen om een operatie te voorkomen. Dat ik veel tijd in mijn revalidatie zou moeten steken wist ik, maar deze investering is achteraf een enorm goede keuze geweest.

“Dat de behandelingen van Fysius effectief zijn, merk ik elke dag weer. Ik kan zelfs weer fanatiek wielrennen!”

Fysius heeft een dynamische en flexibele aanpak. Samen met mijn Rugexpert bespreek ik altijd mijn voortgang en passen wij in samenspraak eventueel mijn behandelplan aan wanneer de gewenste resultaten niet worden behaald.

Het was een erg lange weg, die veel geduld vergde….. Gelukkig kreeg ik tijdens deze lang weg continu het vertrouwen van mijn Rugexperts dat wij op de goede weg naar herstel waren.

Fysius heeft een groot netwerk van specialisten zodat zij, indien nodig, mij ook naar de juiste mensen konden doorverwijzen. Dat was een erg prettig idee. Dat het behandeltraject en de aanpak van Fysius effectief is geweest merk ik elke dag weer. Ik stap weer met vertrouwen op de racefiets en mountainbike!

Van mijn Rugexpert heb ik geleerd wat de signalen zijn als mijn lichaam aangeeft om even pas op de plaats te maken. Had ik dat maar veel eerder geweten! Ik heb nu echt het gevoel dat ik weer de controle heb over mijn lichaam, waar ik mij voorheen vooral machteloos voelde. Mijn rug blijft een zwakke plek, maar ik weet nu hoe ik ermee om moet gaan. En dat alles zonder operatie, daar ben ik Fysius erg dankbaar voor!”

Wilt u ook geholpen worden aan uw klachten?

Onze Rugexperts staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op om te horen of wij u kunnen helpen. Bel gratis 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

< Ga terug naar alle cliëntervaringen