Cliëntervaring: Manon Hoekstra

Wonder boven wonder boekte ik resultaat! Ik ben Fysius enorm dankbaar dat ze mij niet hebben opgegeven!

Manon Hoekstra, 16 jaar, heeft al sinds haar dertiende last van haar rug. De klachten werden op een gegeven moment zo erg, dat ze nauwelijks naar school kon. Haar droom om een kappersopleiding te volgen, leek in duigen te vallen. Totdat ze bij Fysius in behandeling kwam en boven alle verwachtingen al snel vooruitgang boekte.

“Hoe mijn klachten precies zijn ontstaan weet ik niet. De pijn begon heel licht, maar werd steeds erger. Op een gegeven moment werd het zo erg, dat ik door de klachten maar heel weinig naar school kon. Daardoor moest ik ook afstromen naar een lager niveau. Ik wilde heel graag de kappersopleiding volgen, maar daarbij moet je veel staan. Dat zou ik met mijn rug nooit kunnen volhouden.

Ik ben de afgelopen jaren bij verschillende therapeuten en ziekenhuizen onder behandeling geweest, maar tevergeefs. Zij gaven vaak al snel op. Ik moest het maar een plekje geven, ze konden niets meer voor mij doen. 
Begin dit jaar kwam mijn tante naar mij toe omdat ze een brief in de brievenbus had gekregen van Fysius. Al vrij snel heb ik toen een afspraak gemaakt. 

Sinds februari 2016 ben ik in behandeling bij mijn fysiotherapeute Paola. Ze was vanaf het begin heel rustig in de situatie. We hebben verschillende methodes geprobeerd om te kijken wat voor mij werkte. Wanneer een methode niet hielp, probeerden we gewoon een andere methode. Het gaf mij een fijn gevoel dat Paola niet zomaar opgaf.

“Ik ben Fysius enorm dankbaar dat ze mij niet hebben opgegeven!”


Wonder boven wonder zagen we al snel een stijgende lijn in mijn resultaten. Daar was ik enorm blij mee en mijn ouders ook. Ik probeerde langzaam weer dingen op te pakken. Eerder bleef ik veel thuis, maar ik kon nu steeds vaker met vrienden weggaan en bijvoorbeeld eens een dagje winkelen. Ik kon zelfs alweer rustig meetrainen met de voetbal zonder dat ik er last van had! 

Mijn rugpijn zal nooit helemaal weggaan, maar ik kan er nu een stuk beter mee door het leven. Mijn pijn is al zoveel minder, terwijl ik hier nog maar een paar maandjes loop! Ik heb er daarom vertrouwen in dat het nog veel beter wordt.

De afgelopen maanden hebben Paola en ik een ambitieus doel gesteld: mijn rug sterk genoeg maken om de kappersopleiding te kunnen volgen. En raad eens… inmiddels heb ik mij ingeschreven en start ik in september! Ik ben Fysius enorm dankbaar dat ze mij niet hebben opgegeven. Het gaat nu al zoveel beter met me!”

Wilt u ook geholpen worden aan uw klachten?

Onze Rugexperts staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op om te horen of wij u kunnen helpen. Bel gratis 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

< Ga terug naar alle cliëntervaringen