Cliëntervaring: Jeanet Rechterschot

Pijnvrij! Dan biggelen de tranen van geluk over je wangen, echt waar!

Jeanet Rechterschot, 41 jaar, heeft een aangeboren heupafwijking waarbij haar heup steeds uit de kom wil schieten. Het laatste anderhalf jaar had zij zoveel pijn dat ze zelfs in de ziektewet kwam omdat het niet meer mogelijk was om haar werk uit te uitvoeren. Na verschillende behandelingen bij diverse therapeuten, werd Fysius haar laatste strohalm. Dat het nu zoveel beter zou gaan, had zij niet durven hopen: “Pijnvrij! Dan biggelen de tranen van geluk over je wangen, echt waar!”

“In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam in de horeca, waarbij ik veel loop en til. Doordat mijn heup steeds uit de kom wil schieten, moeten mijn spieren extra veel werk verzetten om de ‘boel bij elkaar te houden’. Hierdoor komt er veel belasting op mijn spieren. Het laatste anderhalf jaar had ik zo ontzettend veel pijn dat ik een half jaar lang in de ziektewet terecht ben gekomen omdat ik mijn werk niet meer uit kon voeren. 
Ik had een afspraak gemaakt bij de huisarts, omdat ik besefte dat ik hier niet langer mee rond kon lopen. Het idee dat ik misschien een nieuwe heup zou moeten krijgen, had mij lang tegengehouden. Toen ik foto’s liet maken bij de huisarts bleek dat door de scheefstand van mijn bekken, mijn ruggenwervels scheef zijn gaan staan.

Ik ben toen eerst in behandeling gegaan bij een andere praktijk waar ik continue therapie heb gehad. Het leek in eerste instantie goed te gaan, maar daarna ging het al snel bergafwaarts. Toen brak het moment aan dat ik met mijn man en kinderen op vakantie zou gaan. De eerste keer vliegen,… maar ik zag het totaal niet zitten. Ik had zoveel pijn!

“Je gaat nadenken over dingen zoals: moet ik mij nog laten omscholen omdat ik straks mijn werk niet meer kan doen?”

Je wordt moedeloos en gaat nadenken over dingen zoals: “Ik ben nu 41 jaar, moet ik mij nog laten omscholen, omdat ik straks mijn werk niet meer kan doen?” 
In gesprek met een arts van een privékliniek kwamen wij samen op het idee dat Fysius wellicht iets voor mij zou kunnen betekenen. Het was echt mijn laatste strohalm, want bij mijn toenmalige fysiotherapeut kwam ik niet verder. Ik dacht: “Dit moet ik gewoon doen!”

In september vorig jaar heb ik mijn eerste afspraak gemaakt bij Fysius. De Rugexperts Joost en Gijs hebben mij toen uitgebreid onderzocht. Ook namen zij al mijn bestaande gegevens door, zoals de scans die al eerder waren gemaakt. Het was enorm fijn om te horen dat Gijs zei: “Het heeft tijd nodig en vergt veel oefenen, maar er valt veel resultaat te behalen”. Dat biedt perspectief.

Inmiddels kom ik zo’n twee keer per week en doe ik trouw mijn oefeningen. Het gaat steeds beter! Een tijdje geleden zei Joost tegen mij: “Ik denk toch dat ik de behandelmethode Dry Needling wil proberen bij jou”. Dat klonk niet heel fijn, met die naalden, maar ik zei die avond tegen mijn man: “Ik denk dat ik het toch ga doen. Baadt het niet, schaadt het niet.”

“Pijnvrij! Dan biggelen de tranen van geluk over je wangen, echt waar!”

Na mijn eerste Dry Needling behandeling wist ik niet wat mij overkwam. Ik ben maar liefst 5 dagen pijnvrij geweest! Dan biggelen de tranen van geluk over je wangen, echt waar!
Als ik voorheen naar een pretpark ging met het gezin, nam mijn man de kinderen op sleeptouw en ging ik ergens zitten. Anders trok ik het gewoon niet, ik kon nog geen middag winkelen met de kinderen.

Het gaat nu erg goed. Nog steeds wel op en af, maar over het algemeen zit er een stijgende lijn in mijn resultaten. Het is een aangeboren afwijking, dus 100% pijnvrij zal ik nooit worden, maar ik ben al enorm blij dat ik mijn werk veelal pijnvrij kan doen. En uiteraard leuke dingen met de kinderen! Daar ben ik heel dankbaar voor.

Ik ben echt heel tevreden over Fysius en zou het iedereen aanraden! Zij denken erg met je mee, zowel met hoe je verzekerd bent, als met welke oefeningen passen bij mij. Ze vragen bijvoorbeeld waar ik tegenaan loop op het werk en welke activiteiten ik voornamelijk doe en geven mij daar vervolgens specifieke oefeningen voor. Echt super, ik geef Fysius een dikke 10!”

Wilt u ook geholpen worden aan uw klachten?

Onze Rugexperts staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op om te horen of wij u kunnen helpen. Bel gratis 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

< Ga terug naar alle cliëntervaringen