Cliëntervaring: Ingrid Prigge

Na afloop van een behandeling heb ik een voldaan gevoel. De pijn is weg en ik merk dat ik steeds sterker word in mijn onderrug.

Ingrid Prigge (45) is getrouwd en heeft twee dochters. Ze heeft een administratieve baan en in haar vrije tijd is ze enthousiast marathonloper. In 2005 kreeg ze voor het eerst pijn in haar onderrug en haar been. Twee jaar later leek het erop dat ze haar hardloophobby op zou moeten geven. Ook tijdens haar werk en thuis maakte de pijn haar het leven zuur, omdat ze bijna niet meer kon zitten. Nooit had ze in die tijd kunnen vermoeden dat ze in oktober 2008 een zilveren plak zou lopen tijdens de marathon van Eindhoven.

“De pijn begon in 2005, tijdens de voorbereidingen voor een marathon. Ik had last van mijn rug en mijn been. Tijdens het lopen, maar ook erna. Fysiotherapie en rustig aan doen hielp, maar als ik de belasting dan weer ging opvoeren, verergerden de problemen ook weer. De pijn in mijn been voelde als een zenuwbeknelling, een soort van constant zeurende tandpijn. De huisarts stuurde me door naar een neuroloog die een CT-scan maakte. Daarop was niets te zien, maar ik nam duidelijk waar dat de pijn verergerde. Op een gegeven moment kon ik niet meer zitten, deed mijn werk en dingen in huis zo veel mogelijk staand.”

“Toen ik informatie van Fysius in handen kreeg, heb ik eerst aan mijn fysiotherapeut gevraagd wat hij ervan vond. Die stond er helemaal achter, want hij zag ook dat we zo niet verder kwamen. Na de eerste behandelingen bij Fysius had ik nog niet echt het gevoel dat er iets gebeurde. Daar had ik me ook op voorbereid. Als het al zo lang niet lekker zit, dan is het ook logisch dat het tijd kost. Ik schrok ervan toen ik me de dag na de zesde behandeling realiseerde dat ik de hele dag geen last had gehad! Inmiddels kom ik nog eens in de drie maanden. Na afloop van een behandeling heb ik een voldaan gevoel. De pijn is weg en ik merk dat ik steeds sterker word in mijn onderrug.”

“De neuroloog van mijn CT-scan werkt in één van de ziekenhuizen waar ik ook voor mijn werk kom. Hij sprak me onlangs aan omdat hij gelezen had over mijn prestatie in Eindhoven. Hij was blij voor me, maar wel verbaasd. Ik heb hem over Fysius verteld en hem informatie doorgestuurd. Hij was zeer geïnteresseerd. Prima lijkt mij, dat ook andere medische- en paramedische velden op de hoogte zijn van Fysius en patiënten kunnen doorverwijzen!”

Wilt u ook geholpen worden aan uw klachten?

Onze Rugexperts staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op om te horen of wij u kunnen helpen. Bel gratis 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

< Ga terug naar alle cliëntervaringen