Cliëntervaring: Herman Meijer

De behandeling heeft mij onwijs goed geholpen. Ik wil daarom graag mijn verhaal delen als blijk van dankbaarheid naar Fysius!

Herman Meijer is 55 jaar en woont in Zaandam. Beroepsmatig werkt hij bij de brandweer, wat fysiek zwaar is voor de rug. Door de jaren heen had hij wel vaker rugpijn, maar na de deelname aan een hardloopwedstrijd ging het de verkeerde kant op. Toen hij Fysius in de krant zag, dacht hij: “Baat het niet, schaadt het niet. Ik ga er gewoon heen!”
Nu hij hierop terugkijkt, is hij erg blij dat hij deze keuze heeft gemaakt. “De behandeling heeft mij onwijs goed geholpen. Ik wil daarom graag mijn verhaal delen met anderen, dat is ook een stukje dankbaarheid naar Fysius!”

“Ik ben een fervent hardloper. Ik had de Schansloop van 15km gelopen en dat was vrij goed gegaan. Maar de volgende ochtend werd ik wakker en ik merkte dat mijn rug helemaal vast zat. Ik kon niet eens omdraaien, zo’n pijn! De tranen liepen werkelijk waar over mijn wangen. Ik heb gelijk naar Fysius gebeld en kon diezelfde middag nog terecht. 

Tijdens de intake bleek al snel wat het probleem van mijn klachten waren. De bovenkant van mijn rug boog goed mee, maar mijn onderrug zat helemaal vast. Maar mijn behandelaar Remy Tjassing stelde me gerust en zei: “Daar kunnen we wat aan doen!”
Vanaf dat moment is het eigenlijk alleen maar verbeterd. Remy had een heel behandelplan voor mij uitgeschreven, dus het was voor mij ook inzichtelijk. In het begin kwam ik frequent: zo’n twee keer in de week. Ik wilde vooral blijven hardlopen en ik wilde van de pijnklachten af.

Ik had niet verwacht dat ik zulke goede begeleiding zou krijgen. Remy kon echt naar het brede spectrum kijken. Hij luisterde goed naar mij en heeft met een combinatie van behandelmethodes mijn behandelplan opgesteld dat echt gericht was op mij als persoon. Je merkt echt dat hij verder kijkt dan de uitslag van de scan en hij heeft mij met rust en vakmanschap behandeld. 
Daarnaast kreeg ik huiswerkoefeningen voor thuis mee. Daar maak ik nog steeds iedere ochtend graag gebruik van! Dat is het stukje onderhoud: anders kom je weer in hetzelfde schuitje terecht.

Mijn werk bij de brandweer is fysiek zwaar voor de rug. In een split-second moet je kunnen handelen. Je moet ladders op klimmen, slepen met de waterslang en door de onverwachte bewegingen moet je fysiek wel in shape zijn. Ik was tijdens het werk wel altijd alert op mijn rugpijn. Nu kan ik alles weer doen en ben ik niet zo afhankelijk van anderen.

Ook loop ik inmiddels gewoon weer hard! Ik heb afgelopen zondag weer de Halve van Egmond gelopen en dit jaar train ik met volle enthousiasme naar de hele marathon van Amsterdam toe. Het vertrouwen in mijn lijf is terug!

Ik train nu met volle enthousiasme naar de Marathon van Amsterdam. Het vertrouwen in mijn lijf is terug!

Tegen anderen zou ik willen zeggen dat ze eens open moeten staan voor iets nieuws: de behandeling bij Fysius heeft mij onwijs goed geholpen!”

Wilt u ook geholpen worden aan uw klachten?

Onze Rugexperts staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op om te horen of wij u kunnen helpen. Bel gratis 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

< Ga terug naar alle cliëntervaringen