Cliëntervaring: Bas de Jong

Na een paar behandelingen merkte ik al verbetering! Ik loop weer met twee treden tegelijk de trap op. Een heerlijk gevoel!

Meneer De Jong is 36 jaar en sinds mei dit jaar in behandeling bij Fysius. Zijn rugklachten waren dermate van invloed op zijn werk dat hij een stap terug moest doen en ook tennissen was niet meer mogelijk. Daarnaast was zijn vrouw in verwachting van hun derde kindje. Hij besefte dat hij wel actie móest ondernemen met zijn rugklachten, want “dit kon zo niet langer..”

“Ik was al eens eerder naar de fysiotherapeut geweest, maar zag dat Fysius expert is op het gebied van rugklachten. Dat gaf direct vertrouwen om een afspraak te maken.

Toen ik begin mei voor het eerst bij Fysius kwam, zat ik nog in de fase dat ik blij was wanneer ik in staat was om van de parkeerplaats naar de deur te kunnen lopen. 
Het begin van het behandeltraject startte direct intensief met twee keer per week behandelen. In eerdere testimonials van cliënten van Fysius las ik dat zij na een paar behandeling al resultaat merkten en ik hoopte stilletjes op hetzelfde. En wat bleek: na een paar behandelingen merkte ik inderdaad verbetering!

"Na een paar behandelingen merkte ik al verbetering!"

Wat ik erg prettig vind aan de behandeling bij Fysius is de flexibiliteit in het behandelplan. Er wordt echt geluisterd naar je verwachtingen en de veranderende klachten. In overleg wordt dan het op maat gemaakte behandelplan aangepast, waardoor je ook meteen het effect merkt.

Ook de begeleiding tijdens het behandeltraject is perfect. Je krijgt duidelijk mee wat je wel en niet kan doen en daar moet je je gewoon aan houden om je gewenste doel te kunnen bereiken. Het ging bij mij mis toen ik zelf in de zomer een keer bedacht dat het een goed idee zou zijn om een stuk te gaan fietsen. Dit bleek achteraf een totaal verkeerde beslissing te zijn. Ik had op dat moment mijn rug enorm overbelast waardoor ik helemaal terug bij af was. 
Ik had zoveel pijn dat ik zelfs de afspraken bij Fysius had afgezegd, omdat het mij gewoon niet lukte om er te komen. Toen ik een aantal afspraken had geannuleerd, belde mijn Rugexpert Inge of ik aan het einde van de dag kon proberen te komen. Ik ben toen met tranen in mijn ogen eind van de middag bij Fysius aangekomen. De dag erna was de beste dag sinds drie weken na het ‘fiets-moment’. De behandelingen hebben echt effect!

"Het is belangrijk dat je weet wanneer je een pas op de plaats moet maken."

De afgelopen tijd heb ik met name het  vertrouwen in mijn lichaam teruggekregen. Het is belangrijk dat je leert de signalen van je lichaam te herkennen en weet wanneer je een pas op de plaats moet maken. Dat is een gevoel van beheersing dat ik voorheen niet had.

Inmiddels ben ik weer fulltime aan het werk, waar ik enorm blij mee ben. Het meest dankbaar ben ik dat ik precies op tijd weer was hersteld voor de bevalling van mijn vrouw. Dat herstel had geen week langer moeten duren.

"Ik loop weer met twee treden tegelijk de trap op. Een heerlijk gevoel!"


Ik merk het effect van de behandelingen ook in kleine dagelijkse dingen, zoals traplopen. Dat voelde eerder altijd enorm belastend en ik was dan blij dat ik bovenaan de trap stond. Nu loop ik met twee treden tegelijk de trap op zoals ik dat vroeger altijd deed. Een heerlijk gevoel!”

Wilt u ook geholpen worden aan uw klachten?

Onze Rugexperts staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op om te horen of wij u kunnen helpen. Bel gratis 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

< Ga terug naar alle cliëntervaringen