Cliëntervaring: Ans Rooij

Het voelt alsof ik mijn leven terug heb gekregen. Fysius is voor mij een ware steun!

Mijn rugklachten zijn  25 jaar geleden begonnen, en na veel fysiotherapie en oefenen kon ik weer redelijk zonder rugpijn functioneren.

Drie jaar geleden werd de pijn weer erger. Toen heb ik verschillende soorten therapie gehad. (Fysiotherapie, manuele therapie en ortho manuele therapie.) De pijn werd alleen maar erger en ik ben direct doorverwezen naar de neuroloog.

Mijn rugpijn was op een gegeven moment zo erg dat ik niet meer kon staan zitten of lopen. Na een MRI bleek dat ik een hernia had. De neuroloog vertelde mij; “Uw rugpijn zal nooit meer over gaan”.

Dezelfde dag dat ik terug kwam uit het ziekenhuis zat er een folder van Fysius in de bus. Ik dacht; “Dit is een teken”. Ik heb voor een afspraak gebeld en kon er meteen terecht voor de intake. Ik vertelde mijn therapeut Twan mijn verhaal. Twan zei:“Ik ga je helpen, er valt echt nog wel wat te halen”. Dat gaf mij enorm veel vertrouwen. Het was blijkbaar nog geen verloren zaak. Ik voelde mij er prettig bij en daardoor durfde ik er toch nog een keer voor te gaan.

Het behandeltoestel vond ik een beetje eng. Ondanks dat had ik zo veel vertrouwen en heb ik het toch geprobeerd. Na een paar maanden begon ik het verschil te merken. Op het moment dat ik bij Fysius binnen stapte kon ik bijna niks meer. Mijn man deed het huishouden en de boodschappen. Nu kan ik alles weer!

Ik had nooit verwacht dat ik zo ver zou komen. Als je zo’n rugpijn hebt gehad, en je kunt weer op vakantie, je kunt je huishouden weer doen, dan geeft dat een ontzettend fijn gevoel. Ik kan nu zelfs mijn hobby als edelsmid weer oppakken.

Ook de mensen om me heen konden het aan me zien. Er kwam iemand naar me toe die zei; “Wat is er veranderd? Je loopt zo anders, en je straalt helemaal!” Ik vertelde over Fysius; “Dit is zo iets anders, probeer het gewoon eens.” Het voelt alsof ik mijn leven terug heb gekregen. Ik moet er niet aan denken dat ik hier ooit weg ga. Fysius is voor mij een steun. 

Op dit moment kom ik niet meer iedere week bij Fysius. Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik bijna van mijn rugpijn af was. Nu kom ik nog een keer in de vier weken bij Fysius om ervoor te zorgen dat ik me zo blijf voelen, en de rugpijn weg blijft. En als ik toch weer rugpijn krijg hoef ik maar te bellen en kan ik ook tussendoor langs komen. Inmiddels kan ik wel zeggen dat Fysius er een tevreden, rugpijn vrij, mens bij heeft.

Wilt u ook geholpen worden aan uw klachten?

Onze Rugexperts staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op om te horen of wij u kunnen helpen. Bel gratis 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

< Ga terug naar alle cliëntervaringen