Chronische rugpijn

Het is de ‘Week van de Chronische Pijn’ (23-30 nov) en daarom besteden we extra aandacht aan dit onderwerp. Fysius Rugexperts heeft al jarenlange ervaring met het behandelen van cliënten met chronische rugpijn. Maar wanneer spreken we eigenlijk van chronische rugpijn? En wat is het precies?

Acute rugpijn

Rugpijn kan grofweg worden ingedeeld in acute-, subacute- en chronische rugpijn. Bij acute rugpijn, kan de pijn ineens ontstaan, ook wel bekend als het ‘in de rug schieten’. Acute klachten gaan door natuurlijk herstel vaak vanzelf over. Als deze klachten terugkomen dan is het sterk aan te raden om hier snel wat aan te doen. Bij acute klachten merkt u vaak na een paar behandelingen al een positief resultaat. U voorkomt dan dat uw klachten chronisch worden.

Subacute rugpijn

Bij subacute rugpijn is er sprake van rugpijn met een afwijkend beloop. Dat wil zeggen dat de rugpijn niet direct, zoals bij de acute klacht,  door het natuurlijke herstel over gaat maar langer aanhoudt tot maximaal 3 maanden.

Chronische rugpijn

We spreken van chronische rugpijn als de klachten langer dan 3 maanden aanhouden. Chronische rugpijn heeft een grote impact op het uitvoeren van werk, op de thuissituatie en op het sociale leven. Dat maakt chronische rugpijn zo ingrijpend. Deze groep ‘chronische rugpijn’ is erg groot: uit de cijfers van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft 1 op de 5 volwassenen last van terugkerende rugklachten!

"Mensen die bij ons komen hebben vaak al langer dan 10 jaar last van rugklachten en zijn vaak verbaasd over de resultaten die er nog te behalen zijn. Leg u er niet bij neer, maar laten we samen werken aan een leven zonder rugpijn!” 
– Drs. Gijs Lemmers, Rugexpert en vestigingsverantwoordelijke Fysius Arnhem

Behandeling chronische rugpijn

Bij Fysius wordt gekeken naar de gehele mens. Zo wordt er niet alleen gekeken naar de klachten, maar ook naar de leefsituatie van de cliënt. Het verhelpen van de klachten alleen is namelijk niet voldoende. “Wanneer blijkt dat de cliënt bijvoorbeeld altijd met een verkeerde houding de boodschappen in de auto tilt, blijven de rugklachten een terugkerend probleem. Dit willen we voorkomen”, aldus Lemmers. 
Met het wetenschappelijk onderbouwde Fysius behandelconcept heeft Fysius de afgelopen jaren al meer dan 74.000 cliënten geholpen met hetzelfde doel: een succesvol en blijvend behandelresultaat. Hierdoor werkt Fysius samen met iedere cliënt aan een leven zonder rugpijn!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies