Het verhaal van Fysius

Fysius bestaat 10 jaar! In de afgelopen 10 jaar is Fysius uitgegroeid tot 28 vestigingen met 120 Rugexperts gespecialiseerd in het behandelen van rug-, nek-, bekken- en schouderklachten. Lees hier ons verhaal!

2006

Doordat het aantal mensen met rugklachten schrikbarend toeneemt en een blijvende oplossing uitblijft, is Fysius ontstaan vanuit het idee dat de aanpak van rugklachten anders kan en moet. 

De wensen en behoefte van potentiele cliënten zijn geïnventariseerd. Op basis hiervan en diverse wetenschappelijke onderzoeken is er een eigen behandelconcept ontwikkeld. Voor iedere cliënt wordt er een specifiek en persoonlijk behandelplan opgesteld om te werken aan een optimaal behandelresultaat, aantoonbare kwaliteit en het inzichtelijk maken van de behandelresultaten.

2007

Op 12 november 2007 opent Fysius in Apeldoorn haar eerste behandelcentrum voor cliënten met rugklachten. Een klein team van Rugexperts staat klaar om haar eerste cliënten te ontvangen en het behandelconcept in de praktijk ten uitvoer te brengen.

2008

Mede door de grote vraag en de succesvolle behandelresultaten opent Fysius in 2008 3 nieuwe  behandelcentra in: Enschede, Arnhem en Ede.

2010

Fysius groeit verder. Zowel qua behandelcentra als in kennis. Er zijn interne scholingen georganiseerd om alle therapeuten op te leiden tot Rugexperts en ook de competenties verder uit te breiden. 

De 10.000e cliënt heeft gebruik gemaakt van het unieke behandelconcept en inmiddels is de eerste dataverzameling geanalyseerd. De behandelresultaten zijn zeer succesvol en op basis van onder andere deze uitkomsten is het behandelconcept verder door ontwikkelt.

2011

Begin 2011 opent Fysius haar behandelcentrum in Amsterdam. De vraag naar een oplossing voor rugklachten blijft overweldigend waardoor Fysius ook de stap maakt om in meerdere grote steden behandelcentra te openen. 

“Door het groeiende aantal cliënten wordt steeds duidelijker dat de oorzaak van rugklachten vaak uit meerdere factoren bestaat. Alle factoren worden in kaart gebracht om te werken aan een duurzaam herstel. Vanzelfsprekend is er niet slechts één behandelmethode die een oplossing biedt. 
Het multifactoriële behandelconcept blijft zich verder ontwikkelen op basis van alle behandelresultaten en inzichten.“

2013

Met bijna 100 Rugexperts heeft Fysius al meer dan 40.000 cliënten succesvol geholpen in 22 behandelcentra. De erkenning door zorgverzekeraars van Topzorg- en Pluspraktijk bevestigt dat Fysius voorop loopt op het gebied van transparantie & kwaliteit.

2015

Januari 2015, het 25e behandelcentrum van Fysius is een feit! 

2016

Met zo’n 120 Rugexperts en 28 vestigingen helpen wij iedere dag vele cliënten weer met het antwoord op rugpijn!

2017

Inmiddels is Fysius al meer dan 10 jaar lang dé specialist voor het behandelen van rug-, nek-, bekken- en schouderklachten. Iedere dag zetten wij onze kennis en expertise met veel plezier in om het antwoord te geven op deze klachten.

Tot op de dag van vandaag verzorgd Fysius interne scholingen om haar Rugexperts bij te scholen en voor te bereiden op de continue ontwikkelingen rondom de zorg. Ook het behandelconcept wordt continu door ontwikkelt op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en behandelresultaten. Hierdoor werkt Fysius elke dag aan haar visie: ‘Fysius wil aantoonbaar de beste zijn in de aanpak en uitkomsten op het gebied van rugklachten in de eerstelijnsgezondheidszorg.’

~ Fysius Rugexperts