Fysius tekent contract De Friesland Zorgverzekeraar niet

Fysius heeft besloten om het contract met De Friesland Zorgverzekeraar niet te tekenen. De voorwaarden die De Friesland Zorgverzekeraar stelt aan vergoeding sluiten niet aan op de kwaliteit van de specialistische rugzorg die Fysius biedt. Met andere zorgverzekeraars zijn voor de zorg van Fysius wel contracten getekend.

Onnodig ongemak

Om te voorkomen dat cliënten die op dit moment verzekerd zijn bij De Friesland Zorgverzekeraar voor onaangename verassingen komen te staan, zijn deze op de hoogte gesteld van aanstaande verandering. “Dit levert voor een deel van onze cliënten administratieve en financiële ongemakken op. Dat betreuren wij ten zeerste”, aldus Eline Termaat, directeur bij Fysius. “Het ongemak wat cliënten hiervan zullen ervaren is bovendien onnodig. De Friesland Zorgverzekeraar is een uitzondering; met alle andere zorgverzekeraars hebben wij wel contracten.”

Vraag om opheldering of stap over

Fysius benadert haar cliënten om het besluit om niet te contracteren en de gevolgen hiervan toe te lichten. “Wij adviseren cliënten om goed te kijken naar hun polisvoorwaarden voor 2019. Cliënten kunnen met onze cliëntenservice of met hun Rugexpert contact opnemen voor vragen. Cliënten kunnen ook kiezen voor een andere zorgverzekeraar, Fysius heeft met alle andere zorgverzekeraars wel contracten.”

Over Fysius

Fysius staat voor specialistische rugzorg met aantoonbare resultaten. Al 11 jaar zetten de meer dan 125 rugexperts van Fysius zich succesvol in om elke cliënt het antwoord op rugpijn te geven. Meer dan 90% van de cliënten die bij Fysius onder behandeling is of is geweest, bereikt de gewenste verbetering. Fysius krijgt op Zorgkaart Nederland een waardering van 9,3.