Nijverdal, 29 maart 2022


PERSBERICHT

Fysius Rugexperts opent een nieuwe vestiging in Zutphen

Op woensdag 6 april a.s. opent Fysius een nieuwe vestiging aan Dreef 10A in Zutphen. Het is de 37ste vestiging van de organisatie die landelijk gespecialiseerde fysiotherapie biedt aan mensen met rug- en nekklachten. De nieuwe locatie is gevestigd in het pand van Basic-Fit en dat betekent dat cliënten tijdens het behandeltraject gebruik kunnen maken van professionele sportfaciliteiten. Fysius werkt er volledig autonoom. Alle inwoners van Zutphen en omgeving kunnen bij Fysius terecht. Er is geen lidmaatschap van Basic-Fit nodig en ook geen verwijzing van de huisarts.

Meer nieuwe vestigingen
De samenwerking met Basic-Fit past binnen de groeistrategie van Fysius. Directeur Jan Ewoud ten Brinke ambieert een landelijke dekking, zodat gespecialiseerde rugzorg voor meer mensen binnen handbereik is. Door samen te werken met een gelijkwaardige partner die landelijk actief is op het gebied van gezondheid en welzijn, kan Fysius sneller zijn ambities realiseren. De volgende stap in deze samenwerking is het openen van een vestiging in Apeldoorn in de komende maanden. Zodra voldoende cliënten de weg weten te vinden naar deze nieuwe vestigingen, zal Fysius meer vestigingen bij Basic-Fit openen. Naast deze samenwerking, heeft de organisatie ook concrete plannen om in het najaar een vestiging in Haarlem te openen.

Over Fysius
Fysius is een landelijk opererende organisatie die sinds 2007 gespecialiseerde fysiotherapie biedt aan mensen met rug- en nekklachten. Het behandelconcept van Fysius is gebaseerd op de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. De focus ligt hierbij op een biopsychosociale aanpak waarbij verder wordt gekeken dan de lichamelijke klacht. Het hoofdkantoor in Nijverdal heeft een eigen opleidingscentrum voor gespecialiseerde fysiotherapeuten. In december kreeg de organisatie van cliënten een notering in de Top 2021 van ZorgkaartNederland.