Fysius. Het antwoord op rugpijn.

Geen mens is hetzelfde. Dus geen rugklacht is hetzelfde. Dat maakt mijn vak enorm interessant!

Natuurlijk zijn er vaak overeenkomsten tussen de ene cliënt en de andere, maar uiteindelijk zitten de grootste verschillen in de kleinste dingen. Nét even een andere wervelafwijking of een onjuiste slaaphouding. En als het probleem altijd anders is, dan geldt dat uiteraard ook voor de oplossing. Met andere woorden; één enkele behandelmethode kan nooit het antwoord zijn voor iedereen.

Veel mensen die bij mij of mijn collega’s in behandeling komen, hebben in het verleden al diverse therapieën en behandelmethoden geprobeerd en hebben de boodschap gekregen om “te leren leven met hun rugpijn”. Wanneer ze bij Fysius komen, zijn ze vaak verbaasd over de resultaten die er nog te behalen zijn. Ik vind het zo’n mooie uitdaging om met iedere cliënt te werken aan een gezonde rug!

Waarom Fysius?

De reden dat ik een aantal jaar geleden heb gekozen om bij Fysius te gaan werken, is omdat mijn collega’s volledig zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met rugklachten. Dat maakt Fysius uniek. Veel mensen vragen mij of dat niet ‘saai’ is om alleen maar rugklachten te behandelen. De werkelijkheid is dat rugklachten zó divers zijn, dat iedere cliënt weer een andere aanpak vergt.

De bewezen aanpak van Fysius

Omdat één enkele behandelmethode nooit voor iedereen de oplossing biedt, hebben we bij Fysius ons eigen behandeltraject ontwikkeld. We maken gebruik van een combinatie van wetenschappelijk bewezen methoden (een multidisciplinaire aanpak) die altijd is afgestemd op uw individuele situatie. Door middel van een uitgebreide intake brengen wij de oorzaak van uw klachten scherp in kaart. Dit is cruciaal, want hiermee wordt bepaald welke combinatie van methoden de meeste kans van slagen heeft voor u.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken[1],[2] hebben aangetoond dat de aanpak van Fysius werkt. 
Ik ben dan ook enorm trots dat we jaarlijks zo’n 15.000 mensen helpen bij de vele soorten rugklachten. Ook de nieuwe ontwikkelingen in de zorg en de innovaties op het gebied van rugproblematiek, die wij nauwlettend volgen, zorgen ervoor dat ik nog lang niet ben uitgekeken op mijn vak als Rugexpert!

Het antwoord op rugpijn

Loopt u al lange tijd rond met rugklachten? Misschien wel zelfs zó lang dat de moed u in de schoenen is gezakt? Maak eens een afspraak om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Want wij werken graag samen met u om het antwoord te vinden op uw rugpijn.

- drs. Gijs Lemmers


[1] The effects of dynamic isolated lumbar extensor training on lumbar multifidus functional cross-sectional area and functional status of patients with chronic non-specific low back pain. Spine (Phila Pa 1976). 2012 Sep 27.

[2] Achmea Pilot chronische aspecifieke lage rugklachten 2014.