Al roeiend de Atlantische Oceaan oversteken - het klinkt al als een onmogelijke opgave, maar voor Remke was er nog een extra uitdaging: ze had jarenlang last van rugklachten. Toch gaat ze eind dit jaar samen met Désirée, Bela en Astrid de uitdaging aan. Deze vier vrouwen zullen met hun roeiboot Dutchess of the Sea bijna 5000 kilometer afleggen in de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld: de Talisker Whiskey Atlantic Challenge. Hoe ze dit gaan doen? Met keiharde training, gigantisch doorzettingsvermogen en een klein beetje hulp van Fysius Rugexperts.

Die hulp zal bestaan uit het sponsoren van de tocht, waarvan de opbrengsten naar Stichting ALS Nederland en de Plastic Soup Foundation gaan. Naast sponsoring bieden we meerdere specialistische fysiotherapiebehandelingen voor Remke, om haar te ondersteunen tijdens de voorbereiding op de race.

In deze blog zullen we doorlopend updates delen over de tocht! We wensen Désirée, Bela, Remke en Astrid alvast enorm veel succes met de voorbereidingen op deze gigantische uitdaging!

Meer informatie is te vinden op hun website: www.dutchessofthesea.com

De reis is hier live te volgen!

Updates

12-12-2020 - De race is begonnen!

Vandaag zijn Astrid, Bela, Desiree en Remke van start gegaan vanuit La Gomera. We wensen hen ontzettend veel kracht, moed en natuurlijk SUCCES toe op deze ongelooflijke reis

Hier kun je hun reis live volgen!

10-12-2020 - Bekijk nu het verhaal van Remke!

Remke vertelt hoe ze ondanks haar rugklachten toch mee kon doen aan deze gigantische uitdaging. De video staat hierboven en is hier op YouTube te vinden.

30-08-2020 - De boot is binnen! 

Ondanks de extra uitdaging die corona met zich meebracht, heeft het team inmiddels hun boot op kunnen halen: de Liberty!

 

"Wij zijn nog volop bezig met de voorbereidingen voor ons avontuur," zegt Remke. "Het was in maart wel even een klap, toen alles ineens stil kwam te liggen. Ineens konden we niet meer sporten, we hadden een aantal mooie PR activiteiten die we helaas af moesten zeggen. En we konden niet meer naar Engeland om onze boot op te halen. Het was echt een hele rare gewaarwording, we zaten in een hele goede flow en toen stopte alles."

Gelukkig geeft het team de hoop niet op. "We hebben daar echt wel even last van gehad. Maar we willen heel graag door. De wedstrijdorganisatie geeft ook aan dat de wedstrijd door kan gaan en houdt ons goed op de hoogte. Dus de afgelopen maanden hebben we vooral thuis gesport, zo zijn we in ieder geval fit gebleven. Ook sponsor- en PR activiteiten hebben we weer opgepakt. Het is allemaal wat lastiger maar gelukkig is er langzaamaan wat meer mogelijk. En het mooiste nieuws, onze boot Liberty is in Nederland en ligt, al helemaal mooi opgeknapt in het water! Sinds Pinksteren kunnen we er nu mee trainen op de IJssel, echt heel fijn."

En mooi is hij zeker!


Het team bestaat uit vier vrouwen: Désirée, Bela, Remke en Astrid. Astrid was degene die met het idee kwam om aan de race deel te nemen, en algauw haakten de anderen aan.

 

Over de race

De Talisker Whiskey Atlantic Challenge is een jaarlijkse roeirace waar teams de oceaan oversteken. Begin december gaan ze van start bij de Kanarie-eilanden en eindigen bij de Caraïbische eilanden: 4800 km verderop.

 

Over de sponsoring

Fysius Rugexperts is één van de sponsoren van Dutchess of the Sea. Naast financiele sponsoring staan we Remke ook bij met specialistische fysiotherapiebehandelingen. Eerder was ze al bij ons in behandeling voor haar rugklachten.