DAVID-Therapie

Bij het verminderen en verhelpen van jouw rugpijn doe je geen concessies; je wil vertrouwen op de nieuwste kennis en technologieën. Bij Fysius maken we daarom gebruik van de DAVID-behandeltoestellen. De DAVID wordt gezien als een toonaangevend behandeltoestel en gebruikt meetresultaten om cliënten optimaal te begeleiden naar een pijnvrije rug.

Wanneer is de DAVID-therapie geschikt?

De DAVID-therapie is voor bijna iedereen met acute of chronische rugklachten geschikt, behalve voor:

 • Ruggenmergcompressie
 • Tumor in ruggenmerg of wervelkolom
 • Aneurysma in de aorta
 • Recente bloeding of beroerte
 • Acute infecties
 • Wervelfractuur van minder dan zes weken oud

De DAVID-therapie draagt onder andere bij aan:

Twijfel je of de DAVID geschikt is voor jouw huidige gezondheidssituatie? Vraag het jouw eigen Fysius-Rugexpert.

Maak een afspraak

Bekijk de video

Data voor gepersonaliseerde en effectievere behandelingen

De DAVID-therapie wordt wereldwijd toegepast door fysiotherapeuten. Door geanonimiseerde cliëntinformatie te verzamelen, onderzoekt DAVID de meest effectieve behandelmethode voor ieder individu. Word je bij Fysius behandeld met de DAVID? Dan is deze data alleen in eigen beheer. De DAVID meet het lichaam van de cliënt en past zich vervolgens automatisch aan. De DAVID-therapie gebruikt ‘klinimetrie’ om de beweeglijkheid en kracht van de cliënt te meten; klinimetrie is een objectieve methode die de resultaten van de cliënt vergelijkt met ‘ijkpunten’. Met behulp van deze ijkpunten wordt een persoonlijke en afgestemde behandeling gekozen. Zo stemmen we de behandeling nog beter af op de cliënt.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de DAVID-therapie?

De DAVID-behandelapparatuur kan zichzelf aanpassen en corrigeren op jouw lichaam, bijvoorbeeld als een oefening te zwaar of te licht is. De DAVID-therapie kent daarnaast de volgende voordelen:

 • Verbetert kracht, uithoudingsvermogen, mobiliteit en functioneren van jouw rug
 • Door visuele weergave train je de coördinatie middels directe feedback (biofeedback)
 • Het trainingsschema is gepersonaliseerd en geen trainingsschema is hetzelfde
 • De spelvorm maakt de behandeling effectiever én leuker!

Welke wetenschappelijke onderbouwing is er voor de DAVID-therapie?

Het principe van de DAVID is in meerdere onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken getest. Uit deze onderzoeken blijkt dat, cliënten die de DAVID-therapie gebruiken, in het algemeen sneller en effectiever van hun pijnklachten af zijn. De DAVID-therapie past bijvoorbeeld bevindingen uit het onderzoek van de ‘British Journal of Sports Medicine’ uit 2022 toe: dit onderzoek toont aan dat niet alleen de behandeling zelf belangrijk is, maar ook een persoonlijk afgestemde frequentie en dosering van de behandeling en training (1).

Wil je meer weten over de wetenschappelijke onderbouwing van de DAVID-therapie? Bekijk hier alle gerelateerde onderzoeken op de website van DAVID.

(1) Hansford H.J, Wewege M.A, Cashin A.G, Hagstrom A.D, Clifford B.K, McAuley J.H, Jones M.D. If exercise is medicine, why don’t we know the dose? An overview of systematic reviews assessing reporting quality of exercise interventions in health and disease. British Journal of Sports Medicine, 2022.

Moderne techniek, wetenschappelijke onderbouwing met een persoonlijke aanpak

Bij Fysius geloven we dat dat je met een wetenschappelijke benadering en de nieuwste technologieën het snelste van jouw rugpijn af bent. Hoe modern onze aanpak ook klinkt, we houden aandacht voor jou als mens. Je kunt tijdens jouw behandeling daarom altijd vertrouwen op de persoonlijke aanpak van jouw eigen Fysius-Rugexpert!

Wil je weten welke behandeling geschikt is voor jou? Neem dan contact met ons op zodat wij je deskundig advies kunnen geven.

Bekijk alle vestigingen of maak direct een afspraak

DAVID:

 • Duur: <20 minuten
 • Op één van onze vestigingen
 • Exclusieve apparatuur
 • Rugrevalidatie
 • Persoonlijke begeleiding
 • Zeer effectief!

Altijd een vestiging bij jou in de buurt!

Bekijk onze vestigingen

Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Vul hieronder uw postcode in.
Fysius vestigingen in de buurt van :

Bekijk alle vestigingen