U bent zo jong als uw rug zich voelt!

Van een stijve bovenrug tot af en toe een stekende pijn in je onderrug: met onze 5 tips kunt u uw rugklachten in de toekomst verminderen. Fysius helpt u graag aan een sterke en gezonde rug!
 

1. Begrijp uw eigen lichaamshouding

Met een juiste, goede lichaamshouding voorkomt of vermindert u de kans op toekomstige pijnklachten. Maar wat is nu de meeste ideale lichaamshouding bij: zitten, staan, lopen, slapen, iets oprapen, etc...

Wanneer u vragen heeft over uw lichaamshouding (of de gezondheid van uw rug) dan raden wij u aan om een gratis adviesgesprek in te plannen met een Fysius Rugexperts. De Rugexpert zal uw houding corrigeren waar nodig waardoor u uw eigen lichaamshouding kunt leren begrijpen. Geniet van een sterke en gezonde rug!

2. Zorg voor afwisseling

Vrijwel iedereen zit vaak een groot gedeelte van de dag op een stoel. Wanneer uw rug al goed op leeftijd is, is het belangrijk om te zorgen dat u uw houding vaak afwisselt om de belasting van uw rug te verdelen.

Heeft u moeite met een bepaalde activiteit? Probeer het voor uzelf zo goed als mogelijk in te regelen dat u niet alles te lang doet:

  • Niet te lang staan (voor de pijn gaan zitten)
  • Niet te lang zitten  (voor de pijn gaan bewegen)
  • Til niet te zwaar en te lang (onder de pjngrens met een goede houding)

Bij bovenstaande punten is het van belang dat u goed in de gaten heeft wat uw lichaam aan kan en wanneer een activiteit wel of niet te belastend is voor uw rug.

3. Blijf bewegen

Naarmate u ouder wordt neemt over het algemeen uw dagelijkse beweging af. Ook wanneer iemand rugpijn ervaart neigt deze persoon vaak om rust te pakken. Blijven bewegen is de beste remedie tegen rugpijn, maar bouw dit wel rustig op. Probeer bijvoorbeeld kleine stukjes te lopen en de afstand langzaam uit te breiden. Uw rugpijn zal sneller verlichten dan wanneer u rust blijft nemen.

4. Vertrouw op uw lichaam

Uw lichaam (en rug) is sterker dan u denkt. Vaak denkt men dat wanneer iemand pijn ervaart er iets 'stuk' of 'kapot' is in het lichaam. Dit is vaak niet het geval. Pijn is een waarschuwingssignaal en geeft u een seintje dat u actie kunt ondernemen om er wat aan te doen.

Lees hier de uitleg over uw pijnwekker!

5. Maak een afspraak met Rugexpert

Doormiddel van gespecialiseerde fysiotherapie bent u in staat om uw klachten sneller onder controle te krijgen. Dit geldt voor jong en oud! U ontvangt persoonlijk advies en oefeningen voor thuis om uw rugspieren weer sterker te maken en beter te kunnen bewegen. Bij Fysius merkt u meestal al snel resultaat en nemen uw pijnklachten ook echt af.

Wilt u weten wat onze cliënten van onze aanpak vinden? Bekijk onze cliëntervaringen.

Over Fysius Rugexperts

Fysius Rugexperts is al 10 jaar lang dé specialist voor rug- en bekkenklachten.
Wij geven u graag tips en adviezen om samen te werken aan een gezonde rug.

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Welke afspraak wilt u maken?

Gratis advies Intake

Altijd een vestiging bij u in de buurt!

Bekijk onze vestigingen

Welke afspraak wilt u maken?

Ik wil gratis advies van Fysius

Wanneer u twijfelt over de ernst van uw pijn en waar uw klachten vandaan komen raden wij u aan om een afspraak te maken met een Rugexpert op een vestiging naar keuze. Wij bieden u graag een vrijblijvend gesprek aan waarbij één van onze Rugexperts samen met u bekijkt welke klachten u ondervindt. Tevens wordt er een Rugscan gemaakt zodat uw klachten in beeld worden gebracht. U verlaat het kennismakingsgesprek met een persoonlijk advies waar u echt iets aan heeft.


Gratis Rugadvies
Ik wil direct geholpen worden

Met een Intake wordt er direct een afspraak ingepland waarmee u verzekerd bent van goede zorg. Om de oorzaak van uw klachten goed in kaart te brengen bestaat de intake uit een uitgebreid onderzoek. Uw klachten worden namelijk vaak veroorzaakt door meerdere factoren. Tijdens de intake brengt de Rugexpert deze factoren in kaart en stemt samen met u de haalbare doelen en verwachtingen af. Er wordt een persoonlijk en intensief behandelplan opgesteld, hiermee kunt u direct starten met uw behandeltraject.


Intake